Saturday, 21 November 2009

Introduction

We like to start to introduce ourselver in our first blog-message.

We are Hanneke and Jan. We like to travel over the world. However travelling around can be a bit of a challenge since Jan uses a wheelchair due to his muscular disease.

In the past when we were making plans to travel we looked around to find accessible and well adapted places to stay. Hard to find in those days. So 10 years ago we bought our first wheelchair accessible holiday home in Hungary. With help of friends and family we expanded to France and Hua Hin, Thailand. And now we can offer luxurious holiday homes to weelchair users and their family.
- An apartment in Canet en Roussillon, France
- A bungalow in Velence, Hungary
- A villa in Hua Hin, Thailand
- An apartment in Hua Hin, Thailand

We live in Holland/The Netherlands and most of our guests are Dutch. But we have also welcome people from Sweden, Denmark, Norway, Germany, Belgium, United Kingdom, Switzerland, Austria, USA and France.

In case we appeal to your curiosity you can take a look at our website http://www.wheelchairaccessibleholidayhomesfordisabledpeople.com/

With this blog we invite everyone who is confined to a wheelchair permantly to write his/her information about the accessibility of places.
When you write try to describe the bathroom, the bedroom and the space to manoeuvre around in your wheelchair. For instance the width of the bathroom door, the height of the bed, drop down grips next to toilet, etc.

And we like to invite our guests to write about their experiences in our accommodations and the trips they made.

Please feel free to contact us at any time by email and mailto:%20info@gehandicapten.com

Hope to read your experience here.

Hanneke Fronik

4 comments:

 1. We zijn net een week terug van onze vakantie in Thailand. Wij waren de eerste huurders van het appartement van Jan en Hanneke in Hua Hin. Aangezien het de eerste keer was dat we zover met onze zoon gingen reizen was het best wel spannend.Maar Jan en Hanneke hadden alles tot in de puntjes geregeld. In Bangkok werden we opgewacht door een chauffeur met rolstoelbus.Het was ongeveer 3 uur rijden naar Hua Hin. Na een lange reis kwamen we eindelijk aan in het appartementencomplex TiraTiraa en werden verwelkomd door de lieve gastvrouw van het appartement. Het gebouw zag er al heel mooi uit, het was lekker warm dus de vakantie begon goed. Toen vol spanning naar het appartement. Toen de gastvrouw de deur opendeed wisten we niet wat we zagen. Het appartement was echt groot, heel gezellig en vooral smaakvol ingericht met Thaise accenten. Echt heel mooi. Onze zoon kon er met gemak met de rolstoel rijden, draaien etc. Ook de slaapkamers en de badkamers zagen er mooi maar vooral de invaliden badkamer, deze was van alle gemakken voorzien.Het terras was helemaal het einde. 40 vierkante meter groot, volop privacy en ook nog een zwembad waarin je zo vanaf het terras in kon duiken. Echt luxe. Het was een vakantie om niet meer te vergeten en zeker aan te raden voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. We zijn als op vele plaatsen geweest maar Hua Hin heeft ons hart gestolen. De mensen zijn er erg hulpvaardig en vriendelijk. We gaan zeker nog een keer terug. Langs deze weg wil ik Jan en Hanneke bedanken dat zij gehandicapte mensen en hun familie de kans geven om heerlijk samen op vakantie gaan in het verre mooie Thailand.

  Linda en Errol Pirson uit Maastricht.

  ReplyDelete
 2. Greetings from us in Ulricehamn

  Excuse trjösmålet
  The trip has gone better than expected thanks to your nice house and the people who helped us
  Pen, who always put up happy with a big heart
  Untamo is delighted o satisfied with their journey has many great memories to think about at night in winter
  We have received many questions about the trip of interest exists, so it becomes nag several visits to your beautiful house
  We will come back with some pictures
  MVH
  Elisabeth

  ReplyDelete
 3. Gehandicapten.com biedt een exotische, probleemloze vakantie aan, aan mensen die een aangepaste leefomgeving en/of extra zorg nodig hebben op hun vakantie. Wij zijn de oplossing voor mensen met een fysieke uitdaging die Thailand willen bezoeken en dezelfde geneugtes willen ervarenen als de niet – fysiek uitgedaagde mens.
  Gehandicapten.com is de eerste die een vijf sterren villa in Thailand aanbiedt, dat volledig is aangepast aan de behoeften van mensen met een fysieke uitdaging en biedt toegang tot alle zorg die nodig is om van uw verblijf een onvergetelijke ervaring te maken.
  Gehandicapten.com biedt hoogwaardige, comfortabele villas te huur aan in Hua Hin, Thailand. De appartementen bieden state-of-the-art levensomstandigheden en zijn volledig aangepast om aan al uw behoeften te voldoen.

  Pool villa Coconut Grove is gelegen in Hua Hin, Thailand en is ontworpen om onze gasten een exclusief, luxe en zorgzaam verblijf aan te kunnen bieden. De villa combineert 4-sterren faciliteiten met een charmante tropische kustplaats.
  De villa is ruim, stijlvol en volledig aangepast aan de behoeften van mensen met een fysieke uitdaging. Wij bieden huishoudelijke diensten, begeleid wonen, persoonlijke hulp en medische hulp aan om u te voorzien van alle zorg die nodig is om van uw verblijf een comfortabele en onvergetelijke ervaring te maken.

  ReplyDelete
 4. De onderstaande reaktie is geschreven door een gast voor het ontstaan van dit Blog. Wij hebben dit zelf geplaatst, omdat we onze lezer dit commentaar niet wilde onthouden.

  15-12-2008

  Jan & Hanneke,

  Het verblijf bevalt ons hier zo uitstekend en Ilona voelt zich hier zo goed dat wij nu reeds een reservering willen maken voor een plm.
  periode [exacte data volgen begin januari 2009 ivm te kunnen boeken van vliegtickets] gewenste periode: 11-11-2009 tot 18-12-2009. het wordt uiteindelijk weer 4 weken maar met de kerstdagen wil Ilona beslist thuis zijn. Het boekenb via KLM kan volgens mij vanaf 01-01-2009 gedurende deze periode en dat zullen wij uiteraard ook gaan doen.
  Verder huurprijzen en tegemoetkoming op dezelfde wijze graag.
  Op deze wijze is het voor ons haalbaar en prettig.
  Willen/kunnen jullie dit voor ons alvast reserveren, zodat wij de eerste week van januari concreet worden?
  Met vriendelijke groeten,

  Ilona & Peter  6-3-2008

  Hanneke & Jan,
  Ik heb bewust even gewacht met het mailen om meer info te kunnen verstrekken dan al na 1 dag iets te moeten zeggen.
  De bungalow voldoet aan onze stoutste verwachtigingen en hebben het daardoor ook meer dan uitstekend naar onze zin. Pen hoort helemaal bij onze familie en ik weet zeker dat zij het ook erg naar haar zin heeft.
  Er wordt veel gelachen en de verzorging verloopt ook meer dan uitstekend. De nurse is alleen maandag geweest en voor de rest door het wassen PEN en haar nicht Pannida want de nurse kon de eerste dagen verder niet omdat de dokter nogal moeilijk deed. Maar voor het wassen e.d. hebben wij de nurse niet nodig want dat doe ik ook normaliter. En ik help iedere keer even wanneer er zwaar werk te doen is. We hebben NOI ook al diverse keren ingehuurd en met de open tuktuk zijn we ook al weg geweest. Iedere ochtend een uitstekend ontbijt en ikzelf op verzoek iedere ochtend een thais ontbijt [rijst met .....] Gisteren een lange tocht gemaakt met Pen als reisleidster en later op de dag met PEN en NOI heerlijk vis gegeten bij de VISPIER. Nu blijven we weer 4 dagen bij de woning om maandag naar het nationaal park [plm.
  60 km. ten zuiden] te gaan.
  Kortom er blijft eigenlijk niets tewensen over. ILONA krijgt een VIP behandeling en PEN is erg lief en zorgzaam voor haar.
  PANNIDA en PEN verzorgen samen ILONA 'smorgens en dat is nu al een hecht team met z'n drieën. De conditie van ons wordt met de dag beter door veel te zwemmen en bij te komen in de JACUSSIE.
  Kortom hwet thuisgront [almere] hoeft zich [voorlopig] nog geen zorgen over ons in HUA HIN te maken.
  We melden ons wel weer!
  Mr. NOI zei ons dat hij in april een nieuwe bus kreeg, jammer dat wij dat net niet mee kunnen maken, maar wellicht het volgende jaar. Zijn wel uitgebreid aan het aftasten wat nu de berste periode kan zijn, want als wij het goed hebben begrepen dan wordt het in mei, juni en juli, augustus wel meer dan 36 graden.
  Dus: april is volgens ons nog steeds een goede tijd.
  Wordt vervolgt:
  Groeten vanuit het zonnige en heerlijke HUA HIN.
  Namens de gehele crew !

  ReplyDelete